07 december 2018

Ergernissen tijdens het bellen

Ergernissen tijdens het bellen

Tijdens het bellen hebben we vaak te maken met heel wat ergernissen. Wij, bij Offitel, proberen deze ergernissen zoveel mogelijk van de baan te schuiven. Nu het nieuwe jaar eraan komt is dit het uitgelezen moment om bij de vier grootste ergernissen stil te staan en ze mee te nemen in onze goede voornemens voor 2019.

Van het kastje naar de muur

Niets is zo vervelend als je belt naar een callcenter of naar een bedrijf en je wordt doorverbonden van de ene afdeling naar de andere. Probeer het daarom zo duidelijk mogelijk te maken op je website bij wie mensen terecht kunnen met welk probleem. Een andere oplossing zou een telefoonmenu kunnen zijn en klanten nummertjes laten intoetsen om zo bij de juiste dienst terecht te komen. Maar ook dit kan vervelend zijn voor consumenten wanneer ze honderd keer op een nummertje moeten duwen voor ze nog maar iemand aan de lijn krijgen.

Lange wachttijden

Wanneer we de telefoon opnemen en bellen naar iemand is dat meestal met een dringende of prangende vraag. Als je dan belt en in de wacht wordt gezet ga je het niet appreciëren dat het lang duurt voor je iemand aan de lijn krijgt. Lange wachttijden zorgen ervoor dat mensen het gesprek gaan afbreken voor het begonnen is. Wanneer het dan gaat over het werven van nieuwe klanten kan dit negatieve gevolgen hebben. Houd wachttijden zo kort mogelijk, maximum drie-vier minuten. 

Beloftes moet je nakomen

Beloof je een klant om terug te bellen nadat je de informatie hebt nagevraagd of opgezocht, bel deze dan ook zo snel mogelijk terug. Niets is ergerlijker dan geen telefoontje terug te krijgen wanneer je dit wel verwacht. Als je deze belofte niet kan waarmaken, maak ze dan ook niet. Ga klanten niets beloven als je nadien terug moet komen op die belofte.

Onvriendelijke of ongeduldige werknemers

Als een klant belt wil deze zo snel en efficiënt mogelijk geholpen worden. Blijf daarom altijd rustig en laat niet merken dat de vragen vervelend zijn. Niets is minder leuk dan een medewerker aan de lijn te krijgen die precies verveeld is door de vragen die er worden gesteld. Ook wanneer de vorige klant vervelende vragen had mag die nieuwe klant dat niet merken. Een glimlach wordt ook gevoeld of gehoord aan de andere kant van de lijn.

Interesse in de virtuele receptie van Offitel?

Heeft u vragen over de virtuele receptie van Offitel of wil u hier graag meer over weten? Twijfel niet en neem contact met ons op. U kan ons bereiken door het contactformulier in te vullen, ons een e-mail te sturen of door gewoon te bellen. Alle nodige contactinformatie vindt u hier terug.