05 september 2018

3 tips om uw dokterspraktijk naar een hoger niveau te brengen

3 tips om uw dokterspraktijk naar een hoger niveau te brengen

Tijdens uw carrière als dokter hebt u vast al veel meegemaakt. Niet alleen op het gebied van behandelingen of wetgevingen maar ook op digitaal vlak is er de laatste jaren enorm veel veranderd. Daarom dat Offitel u graag wil helpen.

In deze blogpost vindt u 3 tips terug die uw praktijk op digitaal vlak naar een hoger niveau moet tillen.

1 Kies voor een online afsprakensysteem

Wanneer patiënten op zoek gaan naar een huisarts, dan zijn ze niet enkel op zoek naar goede zorg, ze willen ook kunnen rekenen op een goede service. Zorg er dus voor dat patiënten niet steeds moeten bellen om een afspraak te maken.

Eerst en vooral gaat u als huisarts veel tijd besparen en bovendien gaat u zo frustraties vermijden bij uw patiënten. Kies voor een online afsprakensysteem en vermijdt op die manier extra lange wachttijden.

2 Medisch Telesecretariaat

U heeft een dokterspraktijk waarin verschillende dokters actief zijn, de kans is dan ook groot dat u beroep doet op een medisch receptionist(e). Maar wat wanneer deze receptionist(e) een tijd afwezig is door ziekte of vakantie? 

Gaat u zelf de administratieve taken voor uw rekening nemen? Doe in zo een geval beroep op een medisch telesecretariaat zoals bv. Offitel. Voor de patiënt gaat er niets veranderen, het medisch telesecretariaat zal altijd in naam van uw dokterspraktijk spreken.

Bovendien biedt het medisch telesecretariaat als startende dokter ook enorm veel mogelijkheden. U zal de workload voor uzelf kunnen beperken. Daarenboven kan u deze mensen meer of minder inschakelen tijdens drukke of rustige periodes. U bijft uw eigen dus baas.

Meer info over het medisch telesecretariaat van Offitel.

3 Website

Patiënten zijn in vergelijking met vroeger veel zelfstandiger geworden. Dit betekent ook dat ze bij klachten of kwaaltjes veel sneller online gaan zoeken, iets wat natuurlijk niet altijd goed is.

Zorg er voor dat u online aanwezig bent met uw dokterspraktijk. U zal niet enkel meer nieuwe patiënten bereiken, u zal ook nuttige tips kunnen geven aan mensen die bijvoorbeeld meer willen weten over het griepvaccin, hooikoorts, ...